Supë peshku mesdhetare
Koha totale:
12 Min
- Përbërësit:
-
• Majdanoz i prerë imët
• 2 thelpinj hudhër
• Lëngu & lekura e një kokrre limoni
• 4 lugë gjelle vaj ulliri
• 1 qepë e kuqe
• 500g patate të lyera me miell
• 1 lugë piper i kuq
• Piper i zi
• 400g domate të prera
• Lëng peshku
• 200g karkaleca të pastruara
• 400g çiçrra
• 500g fileto peshku
(rekomandohen fileto salmoni)
- Pregatitja:
-
1. Në një tas përzieni hudhër, majdanoz & lekurën e limonit.
2. Shtypni BUTONIN STEW dhe shtoni 2 lugë gjelle vaj në tenxheren MultiCooker.
3. Shtoni qepë dhe patate, dhe i skuqni për 5 minuta. Hiqni kapakun, dhe lëreni deri sa qepa të jetë zbutur.
4. Shtoni dhe një lugë gjelle me vaj, hudhër dhe erëza, dhe i gatuani për 2 minuta.Shtoni lëngun e limonit.
5. Shtoni domatet, lëngun e peshkut.
6. I përzieni pak duke hedhur kripë.
7. Mbylleni kapakun dhe valvulën e presionit.Gatujini për 4 minuta deri sa patatet të jenë zier. Pastaj lirjoeni valvulën e presioni. Shtypni BUTONIN CANCEL.
8. Shtoni karkalecat, çiçrrat dhe filetot e peshkut.
9. Mbyllni kapakun dhe shtypni BUTONIN STEW dhe programojeni për 8 minuta.
10. Hapni valvulën e presionit.
11. Hiqeni kapakun dhe i lloçokisni lehtësisht.
12. Sherbehet me majdanoz të grirë