Nuk keni produkte në shportë

Provo

Supë me thjerrëza

Koha totale:

15 Min

Përbërësit:

• 1 lugë gjelle vaj ulliri
• 1 qepë mesatare, e grirë
• 2 karrota të prera
• 2 gjethe dafine
• 1 lugë çaji trumzë
• 960ml lëng perimesh
• 480ml ujë
• 200g, thjerrëza jeshile
• 200g, thjerrëza të kuqe
• 1 patate e prerë në kubikë
• ½ lugë çaji kripë
• Piper i zi për shije
• 25-35g djathë parmexhan

Pregatitja:

1. Shtypni BUTONIN STEW dhe e nxeheni vajin në tenxheren MultiCooker.
2. Shtoni qepë, karrotë dhe i përzieni. Hiqni kapakun për 3 minuta.
3. Shtoni gjethe dafine, trumzë, lëng , ujë, thjerrëza, dhe patate. I përzieni mirë dhe sigurohuni që të gjithë përbërësit janë përzier mirë. Shtypni BUTONIN CANCEL.
4. Mbyllni kapakun dhe valvulën e lirimit të presionit. Shtypni BUTONIN SOUP dhe programojeni për 15 minuta.
5. Provoni nëse thjerrzat janë gatuar sipas dëshirës suaj. Nëse deshironi që ato të jenë të buta vendosni kapakun në tenxheren me presion MultiCooker dhe i lini për 5 minuta.Hiqni gjethet e dafines dhe trumzen, shtoni kripë dhe piper për shije.
6. Shërbehet me djathë parmexhan.

Author : Delimano