Strudel me mollë
Ora e pregatitjes:
20 minuta ose më pak
Koha totale:
20 minuta ose më pak
- Përbërësit:
-
- ½ filxhan miell
- 250 gr gjalp pa kripë
- 1/3 filxhan ujë të ftohtë
- Mollë
- ½ lugë çaji kanelle
- 2 luge caji limon dhe miell misri
- ½ filxhan sheqer
- Pak sheqer pluhur
- Pregatitja:
-
Përzieni në një tas miellin, gjalpin dhe ujin e ftohtë. Shtroni brumin në një tavë rrethore.
Qëroni dhe prisni mollët në feta. Skuqni mollën në një tigan me kanellë, limon dhe miell misri. Miksoni dhe skuqini për pak minuta.
Shtoni pjesën tjetër të brumit në formë drejtkëndore dhe priteni në shirita të hollë 1.5 cm.
Shtoni mollët në tavën ku keni shtruar brumin më parë dhe mbulojini me shiritat e hollë të brumit duke lënë disa hapësira të vogla.
Piqeni në furrë për 20 minuta në 190°C. Pasi ta nxirrni nga furra mund ti hidhni sipër sheqer pluhur sipas dëshirës.