Salmon me lakër jeshile
Koha totale:
4 Min
- Përbërësit:
-
• 2 x 100g fileto salmoni
• 1 spec i kuq djegës i prerë në feta
• 1 lugë çaji xhenxhefil
• 300g lakër jeshile
• 2 lugë çaji vaj ulliri
• 1 lugë çaji vaj susami
• 2 thelpinj hudhër
• 2 lugë çaji salcë soje
- Pregatitja:
-
1. I lyeni filetot me xhenxhefil, spec djegës dhe pak kripë.
2. Hidhni 100 ml ujë në tenxheren MultiCooker
3. Shtoni lakrat jeshile dhe sipër tyre vendosni filetot. Mbyllni kapakun dhe valvulën e lirimit të presionit. Shtypni BUTONIN FISH dhe programojeni për 4 minuta.
4. Ndërkohë, e nxeheni vajin në një tigan të vogel, shtoni hudhër dhe i gatuani për pak deri sa të skuqen. Vendosni lakrat, filetot në pjaten e shërbimit. Shërbehet me salcë soje & me vaj.