Salmon i tymosur
Koha totale:
1 Orë
- Përbërësit:
-
• 250g fileto salmoni
• 1 lugë çaji me lëkurë portokalli
• 2 lugë çaji lëng portokalli
• 4 lugë gjelle kopër e grirë imët
• Piper i zi
• 220g salmon i tymosur
• 2 të bardha veze të rrahura lehtë
• 125 ml krem frutash
• Sallatë jeshile e freskët
- Pregatitja:
-
1. Grini në blender salmonin e tymosur me lekuren e portokallit, lengun e portokallit
*KUJDES: VENDOSNI VALVULËN E PRESIONIT NË POZICIONIN OPEN NË TË GJITHA GATIMET E NGADALTA
2. Në një tas shtoni 2 të bardhat e vezes, kremi frutash I përzieni me blendër deri përbërja të homogjenizohet. Përzieni me salmomin e bluar në blendër. Mbushni
flitetot e salmonit me kremin e përftuar. I vendosni në tenxheren MultiCooker me ujë të ngrohtë. Mbylleni kapakun dhe shtypni BUTONIN WARMING programojeni për 2 orë.
3. Shtypni BUTONIN CANCEL dhe i hiqni nga tenxherja dhe i lini që të ftohen pak. Më pas i vendosni në frigorifer. Mundoheni ti jepni formë kubike me një thikë.
4. Shërbehet me sallatë të freskët dhe kopër