Rizoto me pulë dhe kërpudha
Koha totale:
20 Min
- Përbërësit:
-
• 2 lugë gjelle vaj ulliri
• 2 qepujka
• 1 thelp hudhre
• 3 zemra pulë të prera në copa të vogla
• 300g elb
• 250ml verë e bardhë
• 400g kërpudha
• 1 lugë gjelle me trumzë të freskët
• 1 litre lëng pulë
• 3 lugë gjelle djathë parmexhan i grirë
- Pregatitja:
-
1. Shtypni BUTONIN STEW dhe shtoni vaj ulliri në tenxheren MultiCooker.
2. Përzieni hudhren, qepën me erëza për 5 minuta. Shtoni zemrat e pulës dhe i skuqni për 2 minuta. Hiqni kapakun.
3. Shtoni elbin dhe i gatuani për 1 minute.
4. Shtoni verë dhe lereni deri sa të absorbohet.
5. Shtoni kërpudha, trumzë.
6. Shtoni lëngun e pulës.
7. Shtypni BUTONIN CANCEL.
8. Mbyllni kapakun dhe valvulën e lirimit të presionit. Shtypni BUTONIN RICE dhe programojeni për 20 minuta.
9. Shërbehet me djathë parmexhan