Nuk keni produkte në shportë

Provo

Pulë me uthull balsamike

Ora e pregatitjes:

Deri në 45 minuta

Koha totale:

Deri në 45 minuta

Përbërësit:
  • 2 pula të vogla të ndara në katër (të pjekura)
  • Kripë dhe piper i grirë i freskët
  • 2 lugë gjelle vaj ulliri extra virgin
  • 250 ml verë e bardhë
  • 250 ml uthull balsamike të cilësisë së lartë
  • 2 lugë gjelle kaperi, të lara dhe të thara
  • 1/2 kupë me ullinj Kallamate, pa bërthama
  • 100 g mish i gatuar, i prerë në kuba të vegjël
  • 6 fileto açuge të kriposura
  • 2 lugë gjelle koncentrat domatesh
  • 500 ml lëng pule
  • Majdanoz i freskët i grirë

Pregatitja:

Marinojeni mishin me kripë dhe piper. Nxehni vajin e ullirit në tiganin e thellë Delimano Ceramica dhe skuqni copat e pulës nga të gjitha anët. Shtoni verë dhe uthull balsamike dhe gatuajeni derisa shumica e lëngut të avullojë duke e veshur mishin nga të gjitha anët. Shtoni kaperit, ullinjtë, açuget dhe koncentratin e domateve dhe gatuajini duke i trazuar për 5 minuta. Shtoni lëngun, ulni nxehtësinë dhe lëreni derisa pula të bëhet gati, për rreth 10 minuta. Hidhini sipër majdanoz dhe shërbejeni me pure patatesh dhe majdanoz.

Hapi 1. Pureja e patateve me majdanoz Përbërësit:

  • 500 g patate për pure
  • 300 g rrënjë majdanozi
  • 150 ml qumësht
  • 50 g gjalp
  • kripë dhe piper

Ziejini patatet dhe majdanozin e prerë në kuba në tiganin Delimano Ceramica në ujë të vluar me kripë. Bluajini së bashku dhe hidhini sipër qumësht të nxehtë dhe shtoni gjalpin e prerë në kuba. Nxeheni përsëri dhe trazojeni derisa të jeni të kënaqur me densitetin. Shtoni sipas dëshirës kripë dhe piper të bluar.

Author : Delimano