Nuk keni produkte në shportë

Provo

Pulë me pana & perime

Koha totale:

20 Min

Përbërësit:

• 2 lugë gjelle vaj gjelle
• 3 thelpinj hudhër, të grirë
• 3 spec djegës jeshil
• 1 degëz xhenxhefil i freskët
• ¼ lugë çaji majdanoz
• 1/8 lugë çaji qimnon
• 2 lugë gjelle pana
• 400g qumësht kokosi
• 675g kungull
• 1 patëllxhan mesatar
• 1.8kg pulë e prerë në 8 pjesë
ose 1.3kg kofshë pulë
• Kripë
• 1 lugë gjelle salcë peshku
• 100g spinaq
• 1 tufe me gjethe koriandër
• 1tufë borzilok
• Piper i zi
• Mund ta shërbeni me oriz dhe elb
• Mund ta shërbeni me lime

Pregatitja:

1. Hiqni kapakun. Shtypni BUTONIN STEW, dhe nxeheni vajin.
2. Shtoni hudhër, spec djegës, xhenxhefil, koriandër, qimnon dhe i gatuani për 1 minutë. Shtoni pana dhe skuqeni për 3 minuta.
3. Përzijeni me qumësht kokosi dhe gatujeni për 1 minute. Lyeni mishin e pulës me kripë. Shtoni gjysmën e kungullit dhe patëllxhanit with kripë.
4. Shto pulën dhe pjesën tjetër të patëllxhanit dhe kungullit. Shtypni BUTONIN CANCEL.
5. Mbyllni kapakun dhe valvulën e lirimit të presionit. Shtypni BUTONIN BRAISE dhe programojeni për 20 minuta.
6. Hapni valvulën e lirimit dhe kapakun dhe shtoni duke i përzierë me salçë peshku, spinaq, gjysmën e koriandës dhe borzilok. Shtoni kripë dhe piper.
7. Shtoni pjesën tjetër të mbetur të koriandës dhe borzilokut. Shërbehet oriz dhe me lime.

Author : Delimano