Pulë me limon
Koha totale:
2 Orë e 30 Min
- Përbërësit:
-
• Gjoks pulë, 4 copë - 600g
Marinimi
• Lëkura dhe lëngu i 1 limoni
• 1/2 lugë çaji kripë
• 2 thelpinj hudhër
• 1 gjethe dafine
• 10 piper kokërr
• 2 kërcej selinoje, përgjysmuar gjatë gjithë
gjatësisë në feta të holla
• 1 qepë e kuqe
• 1 karrotë prerë në feta
• 200ml lëng pulë
• 1 lugë gjelle miell misri
Topthëzat
• 200g miell
• 1 lugë çaji kripë
• 1 lugë çaji sodë buke
• 2 lugë gjelle gjethe majdanozi të grira
• 100g bukë e thërrmuar
• 175ml ujë i ftohtë
- Pregatitja:
-
1. Përzieni përbërësit e marinimit në një pjatë të cekët. Vendosni gjoksin e pulës dhe i lini të marinohen për 4 orë ose gjatë gjithë nates. Vendosni gjethet e dafines dhe piper kokërr në një tas. Shtoni selino, qepë, karrotë dhe lëngun e mishit. Shtypni BUTONIN STEW dhe i skuqn për pak. pastaj shtoni gjoksin e pulës. Shtypni BUTONIN CANCEL, vendoseni kapakun dhe shtypni BUTONIN WARMING për 2½ e orës.
*KUJDES: VENDOSNI VALVULËN E PRESIONIT NË POZICIONIN OPEN NË TË GJITHA GATIMET E NGADALTA
2. Afërsisht pas 2 orësh, përgatisni topthat. Shtoni miell, kripë dhe sodë buke në një tas duke i përzier. Shtoni majdanoz dhe i përzieni mirë. Shtoni ujë dhe e përzieni deri sa të formoni brumin dhe e ndani në 8 copa.
3. Vendosni miell misri në një tas të vogël, shtoni pak lëng pulë Vendosni topthat në tigan. Vendoseni kapakun dhe i gatuani për 2½ hrs