Nuk keni produkte në shportë

Provo

Gjyveq me mish viçi

Cooking time:

30 Min

Ora e pregatitjes:

30 Min

Koha totale:

30 Min

Përbërësit:

• Piper i kuq
• 1 qepë e prerë në kubik
• 150g kërpudha të prerë në feta
• 3 hudhra të prera në kubik
• 2 -3 lugë gjelle vaj gatimi
• 1.2kg biftek i prerë hollë dhe pa yndyrë
• 50g miell i kalitur me kripë dhe piper i zi
• 2 lugë gjelle salcë domate
• 2 karrota të qëruara dhe të prera
• 2 lugë gjelle me gjethe të freskëta trumze
• ½ lugë arrë muskat
• Lëng mishi

Pregatitja:

1. Shtypni BUTONIN STEW dhe hidhni qepën, kërpudhat, hudhren në tenxheren
MultiCooker, shtoni 1 lugë vaj gjelle dhe piperin duke i përzier për (4-5 minuta).
2. Hiqini nga tenxherja dhe vedosini menjëanë. Shtypni butonin BUTONIN CANCEL
3. Përzieni në një enë më vete mishin e viçit, trumzën, arrë muskat dhe piperin
4. Shto 1 lugë gjelle vaj gatimi në tenxheren. Shtypni BUTONIN STEW dhe skuqeni
mishin deri sa te ngjyroset ( për 5 minuta) pa i vendosur kapakun dhe shtoni vaj
nëse është e nevojshme.
5. Shtoni perimet e skuqura në mishin e skuqur dhe më pas shtoni salcë domate,
karrota dhe i përzieni.
6. Mbyllni kapakun dhe valvulën e lirimit të presionit, dhe Shtypni BUTONIN STEW
7. Pour in Guinness dhe stir through. Bring to the bvaj për 1 minute to cook off the
alcohol. Shtypni BUTONIN CANCEL.
8. Mbylleni kapakun dhe valvulën për lirim të presionit dhe Shtypni BUTONIN STEW.
9. Shërbehet me pure patatesh ose me bukë integrale..

Author : Delimano