Gjysemhena me rikota dhe mollë
Ora e pregatitjes:
20 minuta ose më pak
Koha totale:
20 minuta ose më pak
- Përbërësit:
-
Recetë për rreth 40 gjysmëhënëzave
- 250 gram miell
- 1 lugë gjelle vanilje
- 250 gram gjalpë
- 250 gram rikota
- 2 mollë
- sheqer pluhur
- Pregatitja:
-
Në një enë shtoni miell, sheqer, vanilje dhe gjalpë. Përziej. Shto rikota dhe perziej së bashku. Gatuaj brumë duke formuar një top, mbylle në nje qese plastike dhe vihet në frigorifer për një orë e gjysmë. Qero mollë dhe prerë në copa. Ndani brumin në dy pjesë dhe pastaj hap një petë me trashësi 0.5 cm. Me një gotë bej forma nga brumi duke i vënë çdo pjesë një copë mollë, palosi dhe mbylli skajet e brumit. Futi në furrë rreth 20 minuta. në 200 *C. Para se të shërbehen hidhi një sasi të vogël me sheqer pluhur.