Fruta deti
Koha totale:
8 Min
- Përbërësit:
-
• ½ lugë çaji kripë
• 2 thelpinj hudhër, të grira
• 130g domate e prerë
• 1 lugë gjelle vaj ulliri
• 100g oriz
• ¼ lugë çaji piper i zi
• 1 qepë
• ½ lugë çaji piper jeshil
• 175ml ujë
• 680g mish pulë i prerë në kubik
• 1 kub koncentrat pule
• 12 midhje me guacke
• 1/8 lugë çaji shafran
• 125g karkaleca deti
- Pregatitja:
-
1. E lyeni mishin e pulës me ¼ lugë çaji kripë dhe piper i zi dhe lëreni menjëanë. Hiqni kapakun, shtypni BUTONIN STEW dhe shtoni qepë dhe hudhër.
2. Shtoni mishin e pulës dhe skuqeni për më shumë se 3 minuta. Shtoni, piperin jeshil, domatet dhe orizin.
3. Shtoni ujë, dhe shafranin duke i përzier. Shtypni BUTONIN CANCEL.
4. Mbylleni kapakun dhe valvulën e presionit Shtypni BUTONIN RICE dhe programojeni për 5 minuta. Hiqeni kapakun dhe shtoni karkalecat dhe midhjet.
5. Mbyllni kapakun dhe valvulën e lirimit të presionit. Shtypni BUTONIN RICE dhe programojeni për 3 minuta.