Canneloni me kerpudha
Ora e pregatitjes:
20 minuta ose më pak
Koha totale:
20 minuta ose më pak
- Përbërësit:
-
Përbërësit për 12 cannelloni:
- 250 gr kerpudha
- 20 g proshutë ne feta
- verë e bardhë
- 250 g gjizë
- dy lugë djathë Fontina te grire
- majdanoz
- vaj ulliri
- kripë dhe piper për shije
- Pregatitja:
-
Fillimisht pastroni kerpudhat dhe i presim ato në copa të vogla.Hidhni kerpudhat ne një tigan me pak vaj ulliri dhe hidhni nje thelpi hudher .Shtoni pak kripë dhe i shuani me verë të bardhë. I skuqni mire nderkohe qe shtoni pak majdanoz te grire. Vendosini për tu ftohur kerpudhat. Nderkohe prsini proshuten ,shtojini djathë te grire holle, gjizen,perzjeini me kerpudhat dhe gjithashtu disa luge salcë beshamel.
Përhapni bechamel mjaftueshem mbi sipërfaqen e canelloneve te mbushur. Mbulojini me leter alumini dhe piqeni në 180 gradë për 35 minuta.
Hiqni aluminin, spërkantini me djath kackavall ,pak piper dhe piqini per 5 minuta te tjere.