Akullore me likuiricia
Ora e pregatitjes:
20 minuta ose më pak
Koha totale:
20 minuta ose më pak
- Përbërësit:
-
- 1 lugë gjelle likuiricia
- 250ml krem qumështi
- 125ml qumësht
- 60gr sheqer
- 1 lugë gjelle mjalt
- 3 të verdha veze
- Pregatitja:
-
1.Në një tenxhere hidhni pak likuiricia dhe gatuajini për 3 minuta. 2. Hidhni gjysmen e kremit, pastaj shtoni qumështin, sheqerin dhe mjaltin. Lëreni derisa të ngrohet, hiqeni nga soba dhe lëreni në temperaturën e ambjentit për 1 orë. 3. Në një tas të veçantë hidhni dhe përzieni të verdhat e vezëve. 4. Ngroheni edhe një herë përzjerje e qumështit dhe farave. Dalëngadalë shtoni këtë përzjerje në tasin ku keni rrahur të verdhat e vezëve, përziejini në mënyrë të vazhdueshme.
5. Përziejni në mënyrë konstante në temperaturë mesatare, deri sa të arrijë 77-790C 6. Kulloni përzjerjen në një kullese. 7. Hiqni farat dhe përzijeni derisa të ftohet gradualisht. 8. Vendoseni këtë masë në frigorifer, më pas vendoseni në tasin e Ice crem maker sipas instruksioneve të përdorimit.